top of page

Den perfekta planlösningen
Alla hus vi bygger är unika. Oavsett om våra kunder väljer att utgå från en befintlig husmodell, eller om de börjar skissa på något helt nytt, så är slutresultatet aldrig identiskt med något annat. Det här är något som vi är stolta över! I det här inlägget kommer vi ge lite tips till dig som är i startgropen med att bygga nytt hus och behöver hjälp med utformningen av planlösningen.


Tillgänglighet och flexibilitet

Med åren ändras livet och behoven som man en gång hade kanske inte alls ser likadana ut efter 20 år. För oss är det viktigt att ett hus ska klara livets alla kapitel och därför bör man tänka på dels hur rummen ska anknyta till varandra, dels hur man ska kunna ändra planlösningen när gamla måsten ändras till nya. Den perfekta planlösningen lägger grunden för ett välfungerande liv! Mindre rum kan vara lösningen när barnen är små, men dagen då barnen flyttar ut kanske man kan slå ihop dem till ett större rum. Lägg därför sovrummen nära varandra och försök att hela tiden tänka hur husets planlösning ska klara sig i det långa loppet. En öppen planlösning i husets sociala delar kan vara en god idé då rummen kommer upplevas större.


Effektivisera ytorna

Att rita hus är inte det enklaste alla gånger, just därför har vi husdesigners som hjälper till med planeringen. Tänk på att det ska finnas ytor för förvaring och rita gärna in hur möbleringen ska se ut för att få en mer klar bild av hur rummen kommer se ut. Besök hus där måtten stämmer överens med de ni har tänkt er, så får ni en uppfattning om hur det kommer bli i framtiden. Om man är rädd för att rum ska uppfattas som för små kan man alltid se över alternativen med högre takhöjd. Den extra rymden ger en känsla av att rummen är större.


Arkitekternas hemliga knep

Många vill väldigt gärna arbeta med arkitekter när de ska rita upp sina drömhem, vi har därför ingått ett samarbete som gör att även vi kan erbjuda våra kunder arkitektritade villor. Något som sägs vara arkitekters eller inredares hemliga knep är siktlinjer genom huset, det kan man ta med sig när man sitter ner och skissar. Siktlinjer innebär de linjerna som skapar en genomsikt av huset.


Lista över viktiga saker

En annan sak som kan underlätta arbetet är att man i ett tidigt skede sätter sig ner och går igenom vad som är viktigt med planlösningen. Gör det enkelt med en lista. För en del blir den här listan lika lång som ett barns önskelista på julen, medan för andra kan det bli tydligt att man vet exakt hur man vill ha det. Oavsett vilken kategori man hamnar i är det en bra förberedelse inför det kommande arbetet.


Drömmer du om att bygga hus? Beställ gärna vår katalog här för mer inspiration!Opmerkingen


bottom of page