top of page
M4744_18_O%E2%95%A0e%CC%82K_1175_edited.jpg

BYGGA HUS MED OSS

 

Kvalité, det ska följa hela vägen från skissarbete till inflytt och långt därefter. Vi vet vikten av ett välbyggt hus och arbetar med hållbara materialval i modern design.

Första mötet
Hej! Nu vill vi veta mer om dig. Vad är just din husdröm? Vi samlar på oss dina önskemål och visioner inför en första skiss. Visa oss gärna hur tomten ser ut så kan ha med även dessa förutsättningar i skapandet. Har du redan en färdig ritning? Kul, då hoppar vi ner kostnadsförslag direkt!

Skissförslag
Efter samtal med vår hussäljare där vi fått ta del av dina önskemål börjar vi nu skapandet. Våra husdesigners sätter ihop ett förslag efter dina önskemål och kommer gärna med tips och råd hur man kan optimera huset.

Kostnadsförslag
Skissen känns bra, eventuella ändringar är gjorda, så nu är det dags att börja räkna. Du får ett kostnadsförslag från oss baserat på dina önskemål.

Produktionskostnadskalkyl (PKK) och lånelöfte
Innan du drömmer dig iväg för långt rekommenderar vi att du kontaktar din bank och frågar hur mycket du får låna, för att sedan kunna sammanställa vad huset totalt sett kommer kosta. Din hussäljare hjälper dig sammanställa en kalkyl för hela husbygget.

 

Avtal – när din dröm blir vår dröm
Till köpeavtalet (baseras på konsumentköplagen och AA22) bifogas gällande handlingar som tillhör ert köp, ritningar, offerter och prisindex. Vi går även igenom en betalplan och mer specifikt vad som ingår i leveransen.

Kontrollansvarig (KA)
Inför bygglovet måste man anlita en kontrollansvarig som har ansvaret att se till att kontrollplanen följs, kostnaden för en KA varierar så stäm tidigt av hur delaktiga denna är i processen. Denna person måste även godkännas av kommunen för att kvalitetssäkra processen.

Bygglov
Vi hjälper dig att ta fram underlag till bygglovet, även din kontrollansvarig är till hjälp här för att underlätta processen. Handläggningstiden varierar mellan kommuner men räkna med ca 10 veckor.

Sätta känslan
Under tiden bygglovet hanteras har du nu tid att bestämma dina interiöra- och exteriöra val. Golv, innerdörrar, takbeklädnad, ja det är många saker att gå igenom som brukar behöva tid att tänkas igenom. Som hjälp här har du vår standard- och tillvalskatalog, din säljare är hela tiden behjälplig med priser för tillval.

Besök hos Vedum
Du får nu inbjudan till närmsta Vedumbutik för att bestämma kök, bad och tvättstugeinredning. Personalen hjälper dig hitta rätt i djungeln bland allt som finns att välja för att hitta något som passar både din stil och din budget.

 

Hitta rätt byggare och välja entreprenadform
Våra säljare har oftast några byggare att rekommendera. Har du själv hittat en byggare, stäm av så alla delar finns med i offerten och jämför gärna med fler. Med oss kan du välja delad entreprenad (där du som byggherre tecknar avtal med samtliga olika entreprenörer och ansvarar för att arbetet flyter på) eller generalentreprenad som är vanligast (du tecknar då ett avtal med oss för husleverans och ett avtal med en byggare som färdigställer huset, med hjälp av egna underentreprenörer).

Tekniskt samråd
Innan man får starta igång maskinerna på byggplatsen kräver kommunen ett ”tekniskt samråd”. Ett möte där du som byggherre och din kontrollansvarig är med. Vi hjälper dig ta fram alla handlingar som krävs inför detta. Efter mötet får du ett startbesked och är nu beviljad att köra igång!

 

Avrop - dags att trycka på knappen
Ett avrop för oss betyder en komplett och låst beställning av ditt hus. Det vill säga att bygglov är beviljat, du har tecknat entreprenadkontrakt med en byggare som färdigställer huset efter leverans, banken har beviljat dig lån i form av en spärrförbindelse, och att du nu är färdig med dina tillval.

Uppstartsmöte
När din säljare sammanställt alla dessa uppgifter kommer det in till oss och vi har tillsammans ett avropsmöte. Arkitekter, konstruktörer, inköpare, logistikansvarig, ja ett helt gäng som ska få ta hand om ditt hus.

Konstruktionen
Efter avropsmötet tar en konstruktör vid, som ritar upp väggarna regel för regel inför produktion. Vi tar även fram kompletta ritningar som rör ventilation, VA, golvvärme och el.

Dags att börja bygga – Välkommen hit!
När ritningarna är klara är det dags att börja bygga. Alla våra kunder är välkomna hit för att se sitt hus skapas i fabriken. Hör av dig till oss så bokar vi in en tid! När huset sedan är färdigt lastas det och åker till din byggplats där din entreprenör (byggare) tar vid. Väggarna monteras snabbt och en färdig huskropp går oftast att se redan efter första eller andra dagen, beroende på typ av hus.

Byggtid
Byggtiden varierar givetvis beroende på vilken typ av hus du bygger, årstid, och hur många de är i byggteamet, men vi brukar säga ungefär 20-30 veckor. Här finns det inte så mycket du kan göra mer än att planera rum, bestämma färg/tapeter och förbereda dig för flytt.

Besiktning, slutsamråd
När huset nästan är färdigt bokar byggaren in en besiktning. (Besiktning sker via Gar-Bo och innefattar en 10-årig nybyggnadsförsäkring samt en färdsigställandeförsäkring. För att sedan få flytta in behövs ett slutbesked, detta får du av kommunen då man säkerställt att kontrollplanen följts.

Dags att flytta in - välkommen hem!

MATERIALET BAKOM

 

Vi vill inte att kvalité och design ska behöva vara ett tillval. Våra hus ger dig en trygg, och snygg, standard från start!

  • Spån- och gipsskivor på samtliga innerväggar 

  • PEFC- och FSC-märkt virke

  • Råspont på tak för stabil konstruktion

  • Isolerade innerväggar och mellanbjälklag

  • Aluminiumklädda fönster

  • Massiva innerdörrar med tätningslist för extra ljudisolering

  • 15mm parkettgolv

  • Rostfria vitvaror

  • Inredning från utvalda leverantörer med hållbara materialval

Vill du veta mer? Kom gärna och besök oss och följ med in i vår husfabrik.

XM4744_3_O¦êK_7980.jpg

Några av våra samarbetspartners

bottom of page