top of page
2017-10-26-Ada-Treehouse_ChristianBoo_52

Åda Treehouse

Precis intill Åda Golf & Country Club, strax utanför Trosa, växer en unik plats fram med elva arkitektritade villor i spetsen. Det är moderna hus med genomtänkta materialval och ett spännande uttryck som tar plats längs med golfbanan.

Husen är på 131 kvadratmeter i ett plan med fyra rum och flexibel planlösning. Här är tanken att personer som vill kombinera arbetslivet med ett aktivt fritidsliv ska hitta hem.


​– Självklart tänker man att folk med golfintresse ska lockas av den direkta när­heten till golfbanan, men hela området runt omkring är fantastiskt fint och lämpar sig för många aktiviteter utöver golf, säger Linus. Arkitektbyrån DAP har ritat husen och står för alla materialval. Vimmerbyhus levererar allt husmaterial, interiört som exte­riört, och byggfirman Nero Bygg AB färdigställer husen till nyckelfärdiga produkter.

Något utöver det vanliga” Linus berättar att det funnits

utmaningar i projektet, men att mycket av glädjen också

ligger i att få jobba fram nya lösningar.

 

 


– Våra kunder vill sällan ha ett standardhus, så vi är vana vid att vara flexibla och hitta smarta lösningar. I det här fallet fick vår konstruktör verkligen gnugga geni­knölarna för att kunna förverkliga arkitektens visioner. Det kan ju exempelvis vara så att arkitekten inte tagit hänsyn till hur ventilationsrören ska få plats när taket är vinklat på ett särskilt vis, men vi löste det. Och det är då man växer, säger Linus och tillägger att eftersom de elva husen är identiska låg utmaningarna i det första huset.


– Det har varit väldigt roligt att få se om­rådet växa fram. Att ingenting med husen varit standard, vare sig interiört eller exteriört, har förstås varit utmanande. Men resultat blev verkligen något utöver det vanliga. Det är lätt att förstå varför arkitekten fajtats för sina val – husen är fantastiska. 

Modernt vardagsrum
Åda Treehouse Vimmerbyhus
bottom of page