top of page

Unika och arkitektritade hus

Vi på Vimmerbyhus brinner för att hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av alla husleverantörer. Det är inte lätt att sitta och bläddra i huskataloger och hitta en modell som känns 100% rätt. Nästan alla vill göra ändringar och just därför tycker vi att det är så viktigt att inte låsa någon till att bygga utifrån en standardmodell. Under många år har vi haft husdesigners som hjälpt våra kunder att rita hus precis så som de vill ha dem. Vi har dock känt att det ibland även funnits intresse av att jobba tillsammans med arkitekter, något som vi gjort projektbaserat flera gånger. Men nu kände vi oss redo för att anställa en egen arkitekt som ska hjälpa oss att ge våra kunder precis den hjälp de vill ha.Personliga möten för att kunna bygga arkitektritade hus.


Arkitekternas och husdesignernas arbete handlar om att lyssna på dig som kund och sedan får ner dina tankar och idéer på ett papper. Ända ner på detaljnivå handlar det om att vi ska se till att huset blir precis så som ni drömt om. Man måste vara medveten om att alla processer ser olika ut, precis som våra hus. För en del kunder kan arbetet med att ta fram en planlösning och fasatritningar gå väldigt fort, medan andra kanske behöver tid för att arbeta fram drömhuset. I många fall är det inte helt självklart från början hur huset ska se ut. Oftast är det inte bara en som bestämmer och då handlar det om att kompromissa och hittar lösningar som alla tycker blir bra. Förutom stöd och hjälp från våra husdesigners och arkitekter så finns även din kontaktperson hos oss med dig genom hela resan. Använd den här personen för att bolla idéer och ställ frågor när du känner dig osäker.Elin är vår husdesigner som gärna hjälper dig med att rita upp drömhuset.


För att underlätta arbetet med att ta fram planlösning och fasadritningar kan du redan innan första mötet förbereda dig med en lista på saker som du känner måste finnas med, och en lista på saker som du väldigt gärna vill ska vara med men som kanske inte är något krav. På internet och i magasin kan man finna väldigt mycket inspiration. Sätt ihop ett kollage som ligger som grund för alla invändiga och utvändiga val längre fram. På så vis hjälper du dig själv att hålla en röd tråd genom hela drömhuset.


Kontakta gärna oss om du vill veta mer om hur det är att bygga ett Vimmerbyhus!

Comments


bottom of page