top of page

Fördelar med att bygga nytt hus

Updated: Feb 14

Att bygga nytt hus kommer med flera fördelar och här har vi listat några av dem.


Ditt hus, dina val


Att bygga nytt hus med oss innebär att du får bestämma hur allting ska se ut. Från exteriöra till interiöra val är det du som sätter din unika prägel. Vi ser gärna till att du får någon att bolla tankar och idéer med under hela resans gång. När det kommer till att ta fram planlösning och hur huset ska se ut har vi både arkitekter och husdesigners som hjälper dig. Att sedan välja de interiöra valen sköter en del själva, medan andra tar hjälp av sin hussäljare, en inredningsarkitekt eller någon annan som kan vara ett bra bollplank i processen. Att bygga hus gör man kanske bara en gång i livet, och därför är det ju så viktigt att man får huset som man alltid drömt om.


Möjligheten att bygga klimatsmart


När man väl ska bygga nytt så är det väl fantastiskt att drömhuset går att göra klimatsmart också. För oss är det inte bara viktigt att husets utseende möter dina förväntningar, vi vill även att det ska finnas ny teknologi som gör våra hus bra för både familjerna som ska bo i dem och bra för vår planet. Vi är väldigt glada över att många av våra kunder bryr sig om miljön och ställer höga krav på oss som husbyggare så att vi ständigt förbättrar oss.


Lägre driftskostnad och underhållsfritt i många år


Tack vare modern teknologi innebär ett nytt hus lägre driftskostnader. Vi har valt ut leverantörer som vi tycker passar våra hus utifrån pris, funktion och kvalitet. Saker som bättre isolering är också något som spelar in och ger en lägre driftskostnad. Vill du anpassa ditt Vimmerbyhus med en till exempel uppgraderad värmepump så går det också bra. Vi värnar om flexibilitet och vill att du ska få ditt Vimmerbyhus så att det passar både det vardagliga livet och plånboken. Ska man jämföra att bygga nytt hus med att köpa ett befintligt hus så är ålder och slitage två faktorer man bör ta i beaktning. Ett äldre hus kan kosta väldigt mycket om man ska underhålla och byta ut gamla vitvaror och annan teknologi, något som man inte behöver tänka på om man bygger nytt.


En investering för framtiden


Det finns många fördelar rent ekonomiskt med att bygga nytt hus, även om den initiala kostnaden är större än att köpa ett befintligt, äldre hus. När du bygger nytt hus behöver du inte betala fastighetsskatt de första fem åren och därefter betalar du endast halva de kommande fem åren. Att bygga nytt när omvärlden ser ut som den gör är skrämmande enligt vissa, medan andra ser det som en möjlighet att göra en smart investering. Tala mer med våra säljare om du har frågor eller funderingar kring att bygga hus i dessa tider.Comments


bottom of page