top of page

Bygg ett hållbart hem med oss!

Updated: Sep 2, 2021


Vi på Vimmerbyhus värnar om miljön och försöker ständigt hitta nya och bättre, mer miljövänliga och klimatsmarta lösningar som förbättrar våra hus. Att bygga trähus innebär många fördelar för vår miljö, trä är naturens egen produkt och det är både hållbart och bättre för miljön än vissa andra byggmaterial Vi är övertygade om att värna om vår miljö även ligger våra kunder varmt om hjärtat och vi hoppas att ett miljövänligt och hållbart hem ses som det självklara valet.
Att bygga hus är ett stort projekt i livet och vill man bygga sitt drömhus ställs man inför många val och vi hjälper till under resans gång. Ni kan känna er trygga med att Vimmerbyhus är ett val som är bättre för miljön och alla våra samarbetspartners är noga utvalda, inte de billigaste men de som har valt att prioritera miljötänkande och hållbarhet. Vi är stolta över att samarbeta med några av Sveriges ledande aktörer inom vår bransch när det gäller både miljö, hållbarhet och design.


Klimatpositiva trägolv


Trägolv som håller länge och går att slipa är hållbara golv. Vi har trägolv bland annat från Kährs i våra hus. Kährs trägolv är klimatpositiva, det innebär att de klimatkompenserar för mer än 100% av utsläppen som uppstår vid produktion. För dig som går på golvet varje dag innebär det att du kan känna dig trygg med att du har gjort ett bra val för miljön.(Bild från Kährs)

Svanenmärkta kök


Köket, hemmets hjärta, är väl samlingsplatsen för hela familjen. Det är ofta här man möts på morgonen och umgås på kvällen. Köket är kanske den viktigaste delen av huset och tillsammans med en köksritare från Vedum skapar ni ett personligt kök och väljer den inredning som passar er. Förutom maskiner, smart förvaring och gott om plats på bänkytor som kan underlätta arbetet så tycker vi att det är viktigt att välja inredning som är hållbar. Vi samarbetar med Vedum som har svanenmärkta kök och Siemens vitvaror ingår som standard i våra hus.(Bild från Vedum)

Hållbar uppvärmning


Låg energiförbrukning är en av hörnstenarna i Vimmerbyhus arbete för en hållbar miljö och tillsammans med Nibe erbjuder vi flera olika lösningar för ett behagligt inomhusklimat med en energisnål uppvärmning. Nibe har genom åren varit engagerade och utvecklat produkter för att kunna bidra till en hållbar framtid som går hand i hand med vårt miljötänkande.

Med lång erfarenhet av produktutveckling och miljöfokus förser Nibe våra Vimmerbyhus med energisnåla lösningar för värme, ventilation, varmvatten och med vissa produkter även kyla för ett svalare inomhusklimat. Nibe har allt från bergvärme till olika värmepumpar och vi rekommenderar den mest ekonomiska lösning som passar bäst för ert behov och huset som ni ska bygga.Vill du veta mer om hur det är att bygga ett Vimmerbyhus? Vilka leverantörer vi jobbar med eller hur processen ser ut? Kontakta oss så svarar vi gärna på dina frågor!


Email: info@vimmerbyhus.seComments


bottom of page