top of page
2017-10-26-Ada-Treehouse_ChristianBoo_11

Q & A 

Vad kostar det att bygga hus?

Det här är en av de vanligaste frågorna bland våra husbyggare. En fråga som vi inte heller kan svara dig på utan att veta vilka förutsättningar som finns. Våra hus anpassas efter din budget, tomt och önskemål. För att få en rättvis bild av vad ett hus kostar så lämnar vi en offert till dig efter ett första möte eller kontakt.

Hur lång tid tar det att bygga hus med er?

Från färdigt avrop (beställning av huset) har vi ca 16-20 veckors leveranstid av huset. När det väl är på plats tar det ca 20-24 veckor att färdigställa detta för en byggentreprenör, mycket beroende på vilken typ av hus man valt att bygga, och om processen går enligt plan utan större hinder.

Vilka garantier kan ni lämna?

I priset som lämnas ingår alltid en nybyggnadsförsäkring och en färdigställandeförsäkring, om inget annat sägs mellan dig och vår representant. Utöver dessa försäkringar ingår även en 1-årig villaförsäkring från det att huset levererats. 

Läs mer om vad dessa innebär på gar-bo.se

Vad rekommenderar ni för uppvärmningssystem?

Som standard i våra hus när vi tar fram ett kostnadsförslag räknar vi med en frånluftsvärmepump från Nibe som fyller det önskade behovet av värme, ventilation, värmeåtervinning och varmvatten. Vid större hus räknar vi oftast med en bergvärmepump.

Till båda dessa system räknar vi med ett komplett golvvärmesystem till gjuten betongplatta.

Var finns Vimmerbyhus?

Precis som namnet avslöjar så har vi vårt huvudkontor och husfabrik i Vimmerby. Du som kund får först träffa någon av våra representanter som finns på ett flertal orter runt om i Sverige.

Klicka här för att se vem som finns närmast dig.

Kan ni bygga ett arkitektritat hus från en färdig ritning?

Ja, vi bygger hus även efter färdiga ritningar. Ibland har dessa redan bygglov färdigt och ibland inte. Skicka oss dina ritningar så återkommer vi med offert efter genomgång med dig.

Vad ingår i ett Vimmerbyhus?

I vår husleverans ingår förutom ett komplett byggsystem med tak, väggar och bjälklag även golv, vitvaror, kök- och badinredning, fönster, dörrar, golvvärme och värme-ventilationssystem.

Allt finns samlat i vår leveransdeklaration som du får tillsammans med ditt kostnadsförslag.

Har du en annan fråga?

Då hoppas vi du hör av dig till oss!

Vi finns på mejl och telefon för att svara på dina frågor. 

Vimmerbyhus Eken (utan bakgrund).png
bottom of page