VimmerbyHus

Designhouse 174 passade

Perfekt för
familjen Furman

De hade gått igenom en mängd olika huskataloger, men föll genast för planlösningen hos Designhouse 174 från Vimmerbyhus. Där fanns det utrymme som deras stora familj behövde, med möjlighet att dra sig undan när man vill vara en stund för sig själv.

När familjen Furman skulle flytta till Vagnhärad i Trosa kommun 2016 letade de först efter ett befintligt hus att köpa, men de insåg ganska snart att det skulle kosta nästan lika mycket som att bygga ett nytt. Då kändes det bättre att bygga ett fräscht och funktionellt hus, precis avpassat efter familjens behov och smak.
– Vi är en stor familj med fyra egna barn och ett familjehemsplacerat. Att det fanns många sovrum var viktigt. Vi gillade att sovrummen var samlade runt ett allrum i övervåningen, förutom äldsta dotterns som ligger på bottenvåningen. Hon är arton år och när hon flyttar hemifrån om några år så har vi möjlighet att använda det rummet på ett annat sätt, förklarar Attila Furman.

Planlösningen stämde perfekt och de ändrade ingenting.
– Allt var noga genomtänkt ända ned till hur eluttagen var placerade. Däremot satsade vi på golvvärme i båda planen. Det ger en skön värme och är lättare att möblera när man inte behöver ta hänsyn till radiatorerna. Vi kostade också på lite mer än standard i köket eftersom en stor familj innebär ett högre slitage, och vi gjorde en del egna val av vissa detaljer, till exempel valde vi en röd kamin, berättar Attila.

Glada färgklickar ger liv mot en annars lugn bakgrund.

Familjen är inredningsintresserad och val av allt från kakel och klinkers till färg på skåp och hyllor har diskuterats vid köksbordet, även om de vuxna givetvis har haft det avgörande valet i slutändan.
– Vi tycker om att omge oss med färg, men vi har valt en lugn vit bas på väggarna som vi kontrasterar med skarpa färger i inredningen och textilierna. En detalj som vi är extra nöjda med är att vi lät bli att klä in limträbalken i taket och istället betsade vi den så att den påminner om en gammal balk, säger Attila.

Attila och hans bror arbetar båda inom byggbranschen och har goda kontakter med byggentreprenörer. Det gav rätt förutsättningar att uppföra huset i egen regi. Familjen köpte huset komplett från Vimmerbyhus och anlitade själva byggfirman som uppförde det. På så sätt blev Attila både byggherre och arbetsledare för sitt eget hus.
– Vi hade en väldig tidsbrist och byggteamet arbetade sex dagar i veckan. Allting med leveransen klaffade perfekt och huset uppfördes på rekordkort tid. Jag är faktiskt förvånad över hur bra allting klaffade. Kontakten med Vimmerbyhus var extremt bra från första dagen och personalen var väldigt tillmötesgående genom hela processen. De ställde upp och fixade minsta lilla sak utan något krångel alls, säger han nöjt.