VimmerbyHus

Bostadsrättsföreningen

Castorvägens Stjärna

På Castorvägen i Järfälla har CB Homes uppfört sex parhus och tre Attefallshus från Vimmerbyhus. Parhusen är på 160 m², fördelade på fem rum och kök, och Attefallshusen är på 40 m² boyta med källare, fördelat på tre rum och kök.

CB Homes ägs av Erik Carlsson och Oskar Berger. De köper attraktiva tomter och låter uppföra bostäder som de sedan säljer. Ett projekt är Castorvägen i Järfälla där man har bildat bostadsrättsföreningen Castorvägens Stjärna med totalt nio bostäder från Vimmerbyhus på tre tomter.
– Vimmerbyhus håller en rejäl och bra kvalitet med byggnadstekniskt robusta lösningar. Både ytter- och innerväggarna är exempelvis uppbyggda i gedigna konstruktioner som kommer att hålla länge. Det ger en rustik känsla i bostaden som de boende uppskattar och får allt större anledning att värdesätta ju mer tiden går, berättar Erik Carlsson och fortsätter:
– Grundstandarden är bra men vi har uppgraderat vissa delar som vi vet att de boende uppskattar, som kök, vitvaror och vi har satt in trivselkaminer, och de önskemålen har Vimmerbyhus kunnat tillgodose till rimliga priser.

Husen ligger i ett etablerat villaområde. Parhusen är tänkta för lite större familjer eller för familjer som vill ha plats för extrautrymme i form av gästrum eller kontor. Attefallshusen lämpar sig exempelvis för förstagångsköpare av en bostad eller för mindre familjer som kanske vill bo i en liten villa istället för i en lägenhet: De lämpar sig också för personer som kanske säljer ett större hus för att bo bekymmersfritt i en förening och få tid över för annat när barnen har flugit ut. När detta skrivs är parhusen fyllda med nyinflyttade, unga familjer och försäljningen av Attefallshusen har just påbörjats.

Castorvägen är det femte byggprojektet sedan 2011 där CB Homes ägare samarbetar med Vimmerbyhus. Förutom den höga kvaliteten så uppskattar de också att Vimmerbyhus har en stark organisation där allt ingår, som till exempel att projektera och ta fram tekniska ritningar.
– Det frigör tid för oss och minskar pressen när vi kan lämna över ansvaret för sådant till dem. En annan fördel är att företaget inte är större än att det finns tid för ett mycket personligt bemötande och man blir verkligen sedd som kund. Det ökar också möjligheten till flexibla lösningar, förklarar Erik Carlsson.