top of page

Del 1: Tips inför husbygget

Drömmer du också om att bygga hus? Att få bestämma precis allting själv från planslösning till inredning i alla rummen. Det kan kännas stort och väldigt avlägset att bygga hus, och därför har vi valt att bryta ner processen i dess olika delar i det här inlägget. Drömmen kanske är närmare än vad du tror och här kommer vi guida dig steg för steg i resan till ett unikt och nybyggt hem tillsammans med oss.Vi hjälper dig gärna att gå från husdrömmar till fädigt hus

Prata med banken

Det är alltid bra att i ett tidigt skede prata med sin bankman för att se hur mycket pengar man har att röra sig med. Förutom att man ska betala både tomt och hus så finns det övriga kostnader som alltid tillkommer när man bygger hus, så det är bra om man avsätter en liten budget för det. Till exempel är det svårt att få ett fast pris på markarbete i början av processen och sedan kanske man kommer på saker under tidens gång som man vill välja till eller uppgradera när det kommer till inredningen.


brygga med båtplats
Vacker sjötomt med egen båtplats

Hitta den perfekta tomten

Istället för att börja med att gå ut och leta så bör man sätta sig ner och fundera på var man helst skulle vilja bo. Vad är viktigt för att tomten ska få full pott? Är det närheten till avkopplande natur eller ett pulserande storstadsliv som lockar mest? Hur stor behöver tomten vara för att kunna ge plats åt alla idéer ni har kring huset. Dels ska ett hus i rätt storlek få plats, dels kanske man även vill ha carport, attefall, pool osv. Skriv en kravlista och när den är klar kan ni börja leta efter en tomt som stämmer så väl in med listan som möjligt. På vår hemsida under Lediga tomter finns alltid tips om tomter som är till salu just nu! Glöm inte att gå in och kolla där med jämna mellanrum.


Tomt med vacker utsikt är viktigt för många
Villa Youssef med vacker utsikt

Boka in ett möte med en representant

När ni äger drömtomten så är det dags att träffa en representant. Vi på Vimmerbyhus har representanter runt om i nästan hela landet. Lokala representanter känner vi ökar tryggheten då att bygga hus är ett stort och tidsmässigt långt projekt där man gärna vill ha någon på plats genom hela processen. Det finns alltid möjlighet att komma till vår fabrik i Vimmerby och träffa hela teamet samt se var ert framtida hus kommer att byggas.


Arkitektritade villor
Skissa fram drömhuset med en arkitekt

Bestäm planlösning och husets exteriör

Antingen kommer ni till oss med en idé, skiss eller kanske till och med en arkitektritad planlösning. Känner ni att det är svårt att komma igång med skissandet så behöver ni inte oroa er, vi har både tillgång till husdesigners och arkitekter som gladeligen hjälper er att ta fram ett hus som passar er familjs behov och önskemål. I den här delen av processen kanske ni kommer att få en första indikation på vad ert hus kommer kosta. En del husmodeller har vi uppdaterade kalkyler på och där kan man få indikationspris väldigt snabbt. Dock måste man komma ihåg att det första priset kan skilja sig en del med totalen på den slutgiltiga offerten om man har uppgraderat mycket och lagt till en massa extraval.Comments


bottom of page